Security Blog

Chytré kamery Axis prokázaly svoji kvalitu při nečekaném incidentu

K zajímavé události došlo koncem loňského roku v Plzni, kde má veřejnost možnost seznámit se s moderním konceptem chytrého města neboli smart city. Incident, při němž se neznámý muž pokusil vniknout do objektu, prověřil celý bezpečnostní systém a jasně ukázal jeho vysokou kvalitu a spolehlivost.

Společnost Axis prezentuje své produkty v plzeňském areálu Smart City Polygon

Axis Communications je firmou, jež byla založena v roce 1984 ve Švédsku a patří mezi přední výrobce bezpečnostních zařízení pro video dohled, řízení přístupu apod. S jejími špičkovými produkty se můžete na vlastní oči seznámit v Plzni, kde jsou vystaveny v rámci unikátní expozice, jež demonstruje koncept chytrého města.

Smart City Polygon určitě stojí za návštěvu

Plzeňský areál Smart City Polygon představuje mimořádně zajímavý projekt, který má každý měsíc možnost navštívit nejen odborná, ale i laická veřejnost. Pro fanoušky moderních technologií rozhodně doporučujeme zajet se podívat, na místě si budete moci prohlédnout nejmodernější technologie, jež jsou představovány ve formě komentovaných prohlídek.

Axis Communications zde vystavuje celou řadu svých zařízení

Společnost Axis v rámci tohoto projektu vystavuje spoustu vlastních produktů – konkrétně se jedná o 27 kamer, síťový radar a tři síťové reproduktory. K nejzajímavějším zařízením patří např. síťový radarový detektor Axis D2050, jenž je integrovaný s otočnou kamerou, dále pak síťové termální kamery nebo kamera s integrovanou aplikací, která dokáže evidovat poznávací značky aut při jejich vjezdu do objektu. Veškerá zařízení jsou propojena speciální platformou iVisec.

Při pokusu o násilné vniknutí se prokázalo, jak dobře systém funguje

Od instalace kamer Axis uběhla jen krátká doba, než došlo k nečekané události – do objektu se pokusil násilně vniknout cizí muž, který se dovnitř dostal tak, že prostříhal díru v plotu. Při tomto incidentu se ale výhody systému Axis ukázaly v plné parádě – termální kamera mužovu přítomnost zachytila a díky připojení k PCO (pultu centrální ochrany) nezvaného hosta oslovil operátor prostřednictvím IP reproduktoru s tím, že zásahová jednotka je na cestě. To muže vylekalo a okamžitě objekt opustil.


Mohlo by Vás zajímat:
Rohové kamery Axis
Kopulové kamery Axis pro náročné podmínky
Kamery Axis s infračerveným viděním

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.