Security Blog

Dvě nové kopulové kamery pro náročné podmínky od společnosti Axis

Doporučená maloobchodní cena pro kamery AXIS Q3518-LVE a AXIS Q3517-SLVE byla stanovena na 29 900 Kč. Je to moc, nebo málo? Jak pro koho. Kdo potřebuje výborně vyladěné kamery s mnoha funkcemi, které fungují v extrémních podmínkách, ten by si měl přečíst více.

Kamery od švédské společnosti AXIS zvyšují úroveň zabezpečení a zajišťují plynulý chod mnoha provozů už od roku 1984, přesto s každou novou modelovou řadou dokáží vývojáři příjemně překvapit. Nově uvedené kopulové kamery s označením AXIS Q3518-LVE a AXIS Q3517-SLVE pomohou zajistit bezpečí a plynulý provoz i za nepříznivých světelných podmínek a v náročném prostředí. Skvěle se hodí na letišti, v přístavu i v kritických infrastrukturách. Uvedené kamery Axis je vhodné využít také pro zajištění městského dohledu nebo dohledu v oblasti farmaceutické, potravinářské a chemické výroby.

S kamerami AXIS Q3518-LVE a AXIS Q3517-SLVE obstojíte i u soudu, jsou napěchované technologiemi

Model AXIS Q3517-SLVE se pyšní rozlišením 5 MP při snímkové frekvenci 30 fps, model AXIS Q3518-LVE se vyznačuje dokonce 4K rozlišením. Kvalitu obrazu podporují technologie Axis OptimizedIR, Forensic WDR a Lightfinder. Právě technologie Forensic WDR zajišťuje široký dynamický kontrast s parametry dostačujícími pro soudní dokazování. Technologie Axis OptimizedIR v případě potřeby optimalizuje infračervené přisvícení, aby výsledný obraz dosahoval maximální kvality i ve špatných světelných podmínkách.

Další důležitá technologie nese název Axis Zipstream, díky které dochází ke kompresi přenášených dat, ale zároveň jsou ve videu zachovány všechny důležité detaily pro kvalitní zobrazení. Znamená to perfektní kvalitu obrazu a snížený datový tok o 50 %, ale i více.

Kamerová řada AXIS Q35 do náročných podmínek

Špičková řada kamer AXIS Q35 je navržena, aby mohla bezproblémově fungovat i v extrémních teplotách od -50 °C do +60 °C. Obě kamery mají také ochranné krytí označené třídou IK10+. Oceňována je také vysoká odolnost vůči nárazům. Kamera AXIS Q3518-LVE i AXIS Q3517-SLVE vydrží nárazy až o síle 50 joulů. Důležitá je také funkce, díky které mohou kamery nárazy detekovat a neprodleně poslat alarmové hlášení na patřičná místa, aby bylo možné zamezit nežádoucím následkům. Perfektně ostré video dokáží kamery řady AXIS Q35 zaznamenávat i v průběhu otřesů. A to díky sofistikované elektronické stabilizaci.

Za zmínku stojí vysoká odolnost modelu AXIS Q3517-SLVE vůči korozivním účinkům soli, čistících prostředků a dalších chemikálií. Kamera má totiž tělo z kvalitní nerezové oceli, která se běžně používá v námořnictví.

Další užitečné funkce obou kamer

  • AXIS Motion Guard zajistí bezchybnou detekci pohybu.
  • AXIS Fence Guard se postará o hlídání perimetru.
  • AXIS Loitering Guard upozorní na podezřelé chování osob, například na lelkování na pracovišti.
  • Možnost doplnění videa o dynamické informační vrstvy. Díky tomu je možné do výsledného obrazu doplnit například informace o počasí, ale i mnohé další potřebné informace.
  • Do vstupních portů je možné zapojit různá čidla, která mohou spouštět předem definované akce. Například alarm. Pokud dojde k odpojení čidla, kamera zašle alarmové hlášení.
  • Kamery je možné propojit s dalšími externími zařízeními, a díky tomu získají další možnosti. Mohou například odemykat a zamykat dveře, nebo rozsvěcet osvětlení.
  • Kamery díky akumulátoru a napájení přes rozvod datové sítě budou spolehlivě fungovat za všech okolností. Dokonce i v případě, kdy vypadne proud.
  • Díky sofistikované konstrukci, flexibilnímu systému uspořádání kabelů a důmyslným nástrojům je instalace kamery velice snadná.

Přečtěte si také: Seznamte se s kamerami s infračerveným viděním společnosti Axis

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.