Security Blog

Poznejte 10 nejnebezpečnějších měst Evropy

Chystáte se cestovat po Evropě? Dejte si pozor, pokud navštívíte některé z měst z našeho seznamu. Najdete v něm totiž 10 evropských měst s nejvyšším stupněm kriminality. Ten udává počet spáchaných trestných činů za zvolené období.

Marseille, Francie

Na prvním místě, s nejvyšším indexem kriminality, se drží francouzský přístav Marseille, hlavní město oblasti Provence. Na jeho území se páchají především drobné zločiny a hojně tu bují kapsářství. Na vině může být nedostatečný počet policistů i vysoká míra korupce.

Neapol, Itálie

Krásná Neapol je cílem velkého množství turistů. Své přízvisko „město hříchu“ si zaslouží nejen z hlediska milostných afér, ale i z pohledu kriminality. Organizovaný zločin si tu podává ruku s korupcí. Běžná je tu i drobná kriminalita, takže pozor na kabelky a peněženky.

Catania (Katánie), Itálie

Sopka Vesuv čnící nad italským městem Catania je svědkem mnoha zločinů. Druhé největší město Sicílie láká letní návštěvníky a mistři kapsáři tu nespí ve dne ani v noci.

Turín, Itálie

Pokud se náhodou dostanete do Turína, dejte si pozor hlavně na železniční stanici Porta Nuova, které patří k nejnebezpečnějším místům ve městě. Vaše batohy a zavazadla by během cestování mohla přijít k újmě a vaše dovolená by se mohla proměnit v peklo.

Kristiansand, Norsko

Páté místo mezi nejnebezpečnějšími městy Evropy si drží Norské městečko Kristiansand. Jde o páté nejlidnatější město v zemi. Kriminalita je tu spojena především s mladými lidmi a s uživateli drog.

Další evropská města s nejvyšší kriminalitou

Do desítky nejnebezpečnějších měst Evropy patří i další metropole.

  • Šesté místo obsadil anglický Manchester.
  • Na sedmé pozici najdete italský Řím.
  • Osmou pozici si drží královna Francie – Paříž.
  • Devátá příčka náleží britskému Birminghamu.
  • Na desátém místě se usídlilo norské město Tromsø.

Také by vás mohlo zajímat

Jak se bránit kapsářům? Před Vánocemi jejich množství razantně roste

Zabezpečení škol by měla být priorita, ale investice jsou nedostatečné. Co doporučuje bezpečnostní expert?

Ministerstvo vnitra v roce 2019 investuje z dotačního programu více než 27 milionů na ochranu měkkých cílů