Security Blog

Jablotron – jaké vychytávky přinesl rok 2017?

Technika jde stále kupředu a rok 2017 přinesl zajímavé novinky jak v oblasti zabezpečení, tak ovládání domácností. Společnost Jablotron, která na trhu působí od roku 1990 a věnuje se vývoji a výrobě vlastních systémů přišla s rozšířením možností systému JABLOTRON 100 v rámci domácí automatizace o pokojový termostat JA-110TP / JA-150TP k měření teploty a ovládání přiřazeného PG výstupu ústředny. Vzhledem k napojení na systém JABLOTRON 100 umožňuje automaticky přepnout na ekonomickou teplotu při zajištění objektu, vypnout termostat, pokud chcete objekt jen temperovat nebo zablokovat topení ve chvíli, kdy je otevřené okno. Díky integraci s MyJABLOTRON máte vždy přehled o aktuálním stavu a můžete termostat regulovat na dálku.

Mezi další inovace patří jednosměrný opakovač JA-150R sloužící k prodloužení komunikační vzdálenosti a zvýšením spolehlivosti přenosu v rozsáhlých instalacích. Zaujme vás jistě také zálohovaný posilovač sběrnice JA-120Z jehož využití najdete pro proudové posílení sběrnice, pro prodloužení délky vedení a pro galvanické oddělení sběrnice.

Kamery pro detekci pohybu

Přehlédnout byste rozhodně neměli PIR detektor pohybu s foto 90° verifikační kamerou zajišťující detekci pohybu osob v interiéru včetně vizuálního poplachu. Pohyb aktivuje focení a vy tak vždy máte zachycenou příčinu, kvůli které byl poplach spuštěn. Zorné pole kamery činí 90° s dosahem blesku maximálně 3 metry.

Pro snímání toho, co způsobilo poplach a co se v objektu děje jsou určeny videoverifikační IP kamery, které zasílají potvrzení jak uživateli, tak PCO. Barevný záznam je možné pořizovat ve formátu HD nebo Full HD a pokud jsou špatné světelné podmínky, kamera se přepne do nočního režimu s Infra Red přísvitem.

Rozpoznejte včas požár nebo přítomnost oxidu uhelnatého

Novinkou je také kombinovaný detektor kouře a teplot JA-111ST-A hlásící požární poplach jak ze samotného detektoru, tak i z ostatních detektorů v systému. Pro měření přítomnosti oxidu uhelnatého slouží GDA-75B-CO autonomní detektor plynu CO, na jehož displeji je zobrazena aktuálně naměřená hodnota CO. Záznam se každých 15 vteřin aktualizuje. V případě zjištění životu nebezpečné koncentrace CO se aktivuje akustická a optická signalizace.

Vždy o krok napřed

Samotná aplikace MyJablotron se také dočkala vylepšení. Nyní najdete v seznamu zařízení řádkový výpis zařízení bez stavů a jejich aktualizace. Pokud se zajímáte o zabezpečovací systémy Jablotron, kontaktujte bezpečnostní agenturu TOP Security, která zajišťuje instalaci zařízení a poradí vám s výběrem i montáží.

 

 

Mezi další novinky roku 2017 patří:

Sada autoalarmu

  • Sada GSM/GPS autoalarmu s podporou čtení CAN sběrnice a detektorů pro komplexní zabezpečení vozidla. V sadě je autoalarm CA-2103 s podporou kompletního střežení vstupů (dveře, kufr, kapota), dále detektor náklonu CA-550 pro střežení kol a manipulace z vnějšku (např. odtah) a bezdrátový detektor rozbití skla JA-185B pro ochranu interiéru. V sadě je také náhradní šedý plast PLV-JA85PG pro lepší splynutí detektoru JA-185B s interiérem.

Sběrnicový externí teploměr

  • Sběrnicový teploměr se využije ve vnějším nebo klimaticky náročném prostředí. V aplikaci MyJABLOTRON je možné vykreslit graf teplot, nastavit notifikace teplot nebo spínání PG při dosažení určité teploty. Teploměr je určený pro ústředny systému JABLOTRON 100. Měří interní teplotu nebo lze připojit externí teplotní snímač (JB-TS-PT1000), u kterého je rozsah měřených teplot -50 °C až +200 °C.

Univerzální snímač teploty

  • Snímač teploty s kabelem pro měření teploty plynných, kapalných a pevných látek v rozsahu -50 °C až +200 °C.

Interiérové a exteriérové IP kamery

  • Vylepšené IP kamery
    • 1/2.8” 2.0 Megapixel PS CMOS snímací čip
    • Video komprese H.264 / MJPEG dual stream
    • Rozlišení 1080p @ 25 sn./s.
    • DWDR, Day&Night (ICR), 3DNR, AWB, AGC, BLC
    • IR přísvit až 30 m

Nové ovládání topení

  • Produkt je určen k ovládání zdroje tepla pomocí mobilní aplikace MyJABLOTRON a pokojového termostatu. Pokojový termostat je připojen bezdrátově k umístění kamkoliv. Možno pořídit i v drátové verzi.

Pouliční osvětlení

  • LED reflektor o svítivosti 6000Lm je vhodný pro veřejné pouliční osvětlení, osvětlení parků, parkovišť, ale i skladů, tunelů, určený jako náhrada sodíkových výbojek.

Mobilní telefony pro seniory

  • CPA Halo Plus je seniorský telefon s barevným displejem, který vás překvapí ostrým a reálným zobrazením barev. Výhodou jsou velká písmena, jež jsou snadno čitelná. Ovládání telefonu je snadnější díky velkým oddělením tlačítkům, která umějí dokonce mluvit.

Autonomní opticko-kouřový detektor se sirénou

  • Autonomní opticko-kouřový detektor s akustickou signalizací poplachu a poruchy. Detektor je napájen vestavěnou lithiovou baterií s životností 10 let. Na přítomnost kouře reaguje detektor svitem LED diody a aktivací sirény. Kouř je detekován pouze v případě, že „zasáhne“ přímo detektor.

Zálohovaný posilovač sběrnice

  • Slouží k proudovému posílení sběrnice, k prodloužení délky vedení a ke galvanickému oddělení sběrnice.

Jednosměrný opakovač signálu bezdrátových prvků JA-100

  • Slouží pro prodloužení komunikační vzdálenosti a zvýšení spolehlivosti přenosu v rozsáhlých instalacích. Opakuje signál všech jednosměrných periferií z JABLOTRON 100. Podporuje i neadresné PG moduly, jednosměrné klíčenky a klíčenky JA-15xJ MS.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.