Security Blog

Další novinka na trhu – rohové kamery švédské značky Axis

Na trhu s kamerami se objevily zajímavé novinky od společnosti Axis Communications, která je jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti síťového videa. Jedná se o dvě rohové kamery, které mají specifické vlastnosti, díky nimž se hodí i v prostorech, kde běžné kamery zcela nevyhovují. Nové kamery mají produktové označení Axis P9106-V a vyrábějí se ve dvou variantách – první je bílá, druhá je z leštěné oceli. Rozdíl mezi nimi ale nespočívá pouze v barvě, ale i ve vlastnostech – každá z nich se hodí do trochu jiného prostředí.

Rohová kamera Axis P9106-V White

Tato kamera v bílé barvě je speciálně zkonstruovaná tak, aby ji člověk nemohl použít k vlastnímu sebepoškození, resp. pokusu o sebevraždu. Je tak vhodná zejména do místností, kde jsou osoby zadržené policií nebo do pokojů v psychiatrických zařízeních. V případě potřeby lze tuto kameru doplnit o externí modul, díky němuž se dá nahrát i zvuk – typickým příkladem vhodného využití je tak třeba vyšetřovací místnost, ve které policie provádí výslech zadržené nebo podezřelé osoby. V základní verzi je sice kamera bílá, ale lze ji bez problémů natřít i jinou barvou, výhodou je i odolné sklo, které se dá snadno vyčistit.

Rohová kamera Axis P9106-V – Brushed Steel

V tomto případě se jedná o kameru s povrchem z elegantní leštěné ocele. Naprosto ideální je především do moderních výtahů, kde perfektně splyne s okolím a nepůsobí rušivým dojmem. Návrháři navíc mysleli i na požadavky údržbářů, kteří doposud při údržbě kamery museli vstupovat do výtahové šachty – tento model je navržen tak, aby byl plně přístupný přímo z výtahu. Kamera vypadá velmi elegantně, nemá žádné viditelné šrouby a hodí se tak i do reprezentativních prostorů, kde je kladen důraz na dokonalý design.

Co mají obě dvě kamery Axis P9106-V společné? Jedná se především o snadnou instalaci, dále pak o vysokou odolnost (krytí IK10 a IP66) s ochranou vůči zašpinění, nárazu nebo průniku tekutiny. U obou kamer si navíc můžete sami zvolit způsob připojení – ať už napájením PoE, napájením PoE pomocí koaxiálního kabelu anebo napájením PoE dvoulinkovým kabelem.

Axis – světová jednička v oblasti síťových videosystémů

Výrobce zmíněných kamer, společnost Axis Communications, pochází ze Švédska a jednalo se o první firmu na světě, která na trh uvedla síťovou kameru. Dnes je Axis v tomto směru lídrem a spolupracuje s 90 000 partnery ve 179 zemích po celém světě. Její špičkové produkty se využívají především ve veřejných prostorách, jako jsou obchody, nádraží, letiště, banky, kasina, univerzity, vězení apod.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.