Security Blog

Ruský silák mezi drony SKYF unese až dvousetkilový náklad

Přepravovat těžké náklady z místa na místo bude opět o něco jednodušší. Výzkumný tým ruské společnosti ARDN technology představil opravdového přeborníka mezi drony. Je jím prototyp bezpilotního multirotorového dronu SKYF se schopností Vertical Take-Off and Landing (VTOL), umožňující dronu vzlétat i přistávat svisle k zemi.

SKYF dopraví náklad do vzdálenosti až 350 km

Svými schopnostmi je předurčen k těžké práci. SKYF zvládne přepravovat náklady s hmotností až 181 kg do vzdálenosti až 350 km a dokáže vyvinout rychlost až 70 km/h. Jeho doba provozu vychází na 8 hodin a maximální výška, ve které se může pohybovat, jsou 3 km. Pohon zajišťují dva systémy. Benzinové motory se využívají na start dronu a elektromotory zase napomáhají k jeho stabilizaci.

Připraven do akce i ve zhoršených podmínkách

S rozměry 5,2 m a 2,2 m se nemůže řadit k malým zařízením, ale dá se lehce složit. Do šestimetrového nákladního kontejneru se vejdou drony rovnou dva. Navíc je připraven k provozu kdykoli během dne, a to i za zhoršených povětrnostních podmínek. K letu ho připravíte během deseti minut a v případě potřeby k němu můžete připojit další moduly s palivem.

Dron může dopravovat léky nebo hasit požáry

Využití pro takto výkonný dron se najde v mnoha oblastech. Hlavním záměrem designérů bylo vytvořit stroj vhodný na manipulaci s těžkými břemeny. Pomocí SKYFu se mohou přepravovat léky a zásoby do oblastí postižených přírodními katastrofami nebo hasit požáry. V rámci přepravy s ním lze nakládat nebo vykládat zboží do lodí, dopravovat zásoby a materiál na ropné plošiny nebo přenášet balíčky na místo určení. I v zemědělství najde dron uplatnění, a to jako práškovací stroj nebo pomocník při vysazování semen a hnojení lesů.

 

Další podobné články:
Dron může být dobrý sluha ale i zlý pán
Čínský dron poháněný solární energií se dokáže vznést do výšky až 20 kilometrů, navíc dokáže zůstat ve vzduchu měsíce i roky
Do boje vyráží dron TIKAD vyzbrojený odstřelovací puškou nebo kulometem
Nový dron od koncernu Kalašnikov je tichým vzdušným agentem
První záchranná operace hlídkového dronu dopadla úspěšně

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.