Security Blog

Do boje vyráží dron TIKAD vyzbrojený odstřelovací puškou nebo kulometem

Moderní bojové taktiky, kdy se velká část ozbrojených střetů odehrává ve městech plných civilistů, vyžadují použití takové techniky, která zabrání co nejmenším ztrátám na životech.  Svou roli v izraelských protiteroristických operacích nyní sehrají drony TIKAD, jejichž výrobou se zabývá americká společnost Duke Robotics.

Drony unesou až desetikilovou zátěž

Nejnovější produkt této firmy se dá poměrně slušně vyzbrojit. Dron TIKAD může nést nejen odstřelovací pušku, ale také kulomet nebo dokonce granátomet s ráží 40 mm. Zátěž ovšem nesmí přesáhnout 10 kg. Drony mají za úkol bojovat především proti odstřelovačům a protivníkům s minomety a granátomety.

Předností TIKADu je tlumení zpětného rázu při střelbě

Zbraně se připevňují na stabilizační zařízení, tzv. gimbal, které dokáže zmírnit zpětný ráz při výstřelu a tím zajistit přesnou střelbu na cíl. Rychlou reakci a zacílení umožňuje šest stupňů volnosti pohybu zařízení. Dron je vybaven osmi vrtulemi a rotory a jeho celková hmotnost činí 50 kg. Pro jeho přepravu je nutné využít menší terénní automobil a obsluhovat se dá pouze pomocí lidského faktoru.

 

Další podobné články:
Dron může být dobrý sluha ale i zlý pán
Čínský dron poháněný solární energií se dokáže vznést do výšky až 20 kilometrů, navíc dokáže zůstat ve vzduchu měsíce i roky
Nový dron od koncernu Kalašnikov je tichým vzdušným agentem
První záchranná operace hlídkového dronu dopadla úspěšně
Ruský silák mezi drony SKYF unese až dvousetkilový náklad

Také by vás mohlo zajímat

Axis uvádí na trh první světově certifikovanou termometrickou kameru pro prostředí Zóna/Divize 2 a síťový tlampač s ochranou proti výbuchu

Podle průzkumu společnosti Acronis, více než 60 % lokálních firem zavedlo opatření pro ochranu citlivých údajů.

Požární bezpečnost se vztahuje i na rodinné domy

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních