Security Blog

FIBARO Motion Sensor detekuje pohyb, měří teplotu a intenzitu osvětlení

Nenápadný senzor pohybu je svými rozměry malý, ale dokáže vám poskytnout netušené možnosti ovládání a propojení s chytrou domácností.

Polská společnost FIBARIO se zaměřuje na výrobu inteligentních systémů pro ochranu domácností a přináší řešení pro automatizaci veřejných i soukromých budov. Technologie založené na IoT (Internet of Things) mají pomoci k rozvoji chytrých domácností a přinést co největší uživatelský komfort.

Z dílny FIBARIO pochází malý a nenápadný Motion Sensor. Jde o multifunkční zařízení, které má řadu praktických funkcí:

  • Senzor pohybu
  • Senzor intenzity světla
  • Teplotní senzor
  • Akcelerometr

Chytré funkce pro jednodušší život

Můžete detekovat nejen pohyb v prostoru, ale také měřit intenzitu světla a teplotu. Zabudovaný akcelerometr navíc upozorní na jakoukoli neoprávněnou manipulaci s krytem nebo snahu o přemístění zařízení.

Teplotní senzor vás informuje o stavu teploty pomocí barevného světla.

Detektor pohybu informuje o veškerém zaznamenaném pohybu. Ve FIBARIO systému pak máte přehledný panel se záznamy o poplachu. Informace o zachyceném pohybu dostanete také do svého mobilního telefonu.

Aby nedocházelo k planým poplachům, můžete si nastavit intenzitu citlivosti. Vaši domácí mazlíčci tak nebudou alarm zbytečně spouštět.

Senzor světla vám umožní pomocí měření intenzity světla nastavit domácí i venkovní osvětlení podle aktuálního stavu a tím šetřit energie.

Malý a praktický společník v domácnosti

Motion Sensor je velmi malý – 47.7 x 45.5 x 46 mm. Díky inteligentnímu držáku je možné ho umístit na jakýkoli povrch a podle potřeb jeho umístění změnit. Senzor můžete mít na zdi, na stropě, na poličce nebo na zemi. Bateriové napájení nevyžaduje připojení přes kabely a je velmi pohodlné.

Senzor lze propojit s dalšími prvky chytré domácnosti a ovládat tak například rozsvícení světel. Komunikovat a nastavovat funkce lez pomocí mobilní aplikace. FIBARIO Motion Sensor je kompatibilní s platformou Apple HomeKit, se systémem FIBARIO nebo s jakýmkoli systémem založeným na technologii Z-Wave. Zařízení komunikuje přes Bluetooth a můžete ho hlasově ovládat přes Apple Siri®.

Také by vás mohlo zajímat

Falešné verze strategických mobilních her jsou stále pro Android velkými hrozbami

Falešné verze strategických mobilních her jsou stále pro Android velkými hrozbami

Zvýšení bezpečnosti dětí na internetu

Zvýšení bezpečnosti dětí na internetu v Česku díky čtyřem organizacím

Jak správně zabezpečit chatu nebo chalupu

Nové síťové kamery Axis s vynikající kvalitou obrazu a s výrazným designem