Security Blog

Kamery, které si poradí i s náročným prostředím pod vodou? Kamery Hikvision

O tom, že se svět technologií posouvá mílovými kroky kupředu, svědčí také nově představené podvodní kamery firmy Hikvision. Tato firma patří mezi přední dodavatele inovativních produktů a řešení v oblasti kamerových systémů a ani letos neusnula na vavřínech. Vysoce kvalitní kamery dokáží poskytnout ostrý obraz i v náročném prostředí pod vodou a mají obrovský potenciál stát se nepostradatelným pomocníkem v oblasti akvakulturní, inženýrské i záchranářské.

Dva modely kamer

Firma Hikvision představila hned dva modely kamer, které jsou navrženy tak, aby odolaly podvodnímu tlaku a korozi a mají voděodolný strukturní design založený na nerezové oceli SUS304/SUS316L. První model DS-2XC6225G0-L je určený do velkých hloubek a je schopen operovat v prostředí s vysokým tlakem a hloubkou až 50 m. Druhý model DS-2XC6224G0-L je navržený do mělkých hloubek, tedy do hloubky až 15 m.

Funkce kamer

Obě kamery se pyšní hned celou řadou funkcí, díky nimž poskytují plnou monitorovací podporu pod vodou. Mají hned dva nátěry, antikorozní nátěr je chrání před korozní povahou mořské vody a speciální nátěr na povrchových sklech zabraňuje přichycení mořských organismů. Ohnisková vzdálenost kamer je 2.0, 2.8 a 4 mm. Za použití dodatečného osvětlení, které využívá „bílé“ světlo, dokáží kamery detekovat desetimetrovou vzdálenost ve tmě, nechybí jim ani speciální plnobarevná rozmlžovací technologie zlepšující monitorování v pohyblivých vodách.

Další funkce kamer

Mezi další funkce kamer patří například široký dynamický rozsah 120 dB, tři video streamy, nahrávání videí v rozlišení Full HD v 30 fps, rozlišení senzoru až 2,0 MPx i úložiště s kapacitou až 128 GB.

Kde najdou kamery své využití?

Kamery jsou určeny k monitorování vrtných plošin, kanálů, plaveckých bazénů i akvakulturních areálů. Své využití najdou také v korozním prostředí.

Další produkty společnosti Hikvision: Termální bispektrální kamery s pokročilou technologií detekce požáru

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.