Security Blog

Pokročilou technologii detekce požáru představuje Hikvision v nové termální bispektrální kameře

Vývoj bezpečnostních technologií jde stále dopředu a společnost Hikvision přináší novinku v podobě bispektrální termální kamery s pokročilou technologií detekce požáru. Model nese označení DS-2TD2615-7/10.

Ochrana před poškozením a krádežemi majetku

Jednou z výhod nové kamery je vysoká efektivnost z hlediska nákladů. Své uplatnění najde hlavně v prevenci proti krádežím a poškození majetku. Díky přítomnosti složitých pokročilých algoritmů dokáže vyhodnotit situaci, která si žádá spuštění takzvaného chytrého alarmu.

Samozřejmostí je vysoce kvalitní obraz o velké citlivosti. Pro lepší odhadnutí situace a její posouzení se dá využít až osminásobný digitální zoom.

Termální citlivost

Zajímavostí této kamery je termální citlivost založená na technologii NETD (zkratka z Noise Equivalent Temperature Difference). Jde o systém, který rozlišuje i velmi malé teplotní rozdíly na snímaném místě. Pokud jsou tedy rozdíly v mezích normy a jsou malé, je lepší i snímek. Pokud však kamera zaznamená velký teplotní rozdíl, je to signál pro algoritmus detekce požáru, že něco není v pořádku. Tato technologie zajišťuje větší přesnost při detekci již malého požáru a zvyšuje tak zabezpečení objektu.

Shrnutí parametrů nové kamery DS-2TD2615-7/10

  • Vysoké rozlišení 160×120
  • Digitální zoom s možností přiblížení až 8x
  • Vysoká citlivost
  • Automatické ostření
  • Pokročilá technologie detekce požáru

Kamera je vhodná pro použití v různých objektech. Bispektrální snímaní poskytuje výhodu v porovnání s jednoduššími modely. Termální snímání umožňuje získávat data díky infračervenému záření, takže se obraz vytvoří i bez viditelného spektra. Kamera tak snímá i v noci.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.