Security Blog

H4IR PTZ, kamera inteligentní téměř jako vy

Dnes se můžete nacházet na druhém konci světa, a přesto si být jistí, že váš dům, sklad či jiný objekt bude zcela v bezpečí. A kdyby náhodou ne, alespoň se rychle a s veškerými detaily dozvíte, co že se to u vás doma děje.

Hlídaný objekt pod drobnohledem

Moderní kamerové systémy jsou natolik zdatné, že to vypadá, že v sobě snad mají vlastní mozek. Novinka od Avigilonu – kamera H4IR PTZ to jen potvrzuje. Jejím největším benefitem jsou pokročilé analytické funkce, díky kterým na obrazovém záznamu snadno poznáte pohybující se osoby, rozeznáte nápisy nebo identifikujete SPZ vozu, který před vaším domem nemá co pohledávat.

Aby mohla takto propracované analytické funkce poskytovat, potřebuje kamera pevné zázemí v kvalitním obrazu. H4IR PTZ nabízí dvě varianty – 1,3 a 2 MPX. Obě disponují zoomovací IR technologií, schopnou obraz přiblížit až 45krát, respektive 30krát. Video se natáčí v 60 snímcích za vteřinu a lze tak činit i v nepříznivých světelných podmínkách. Díky infračervenému přisvícení umí tento kamerový zázrak zachytit takový obraz, že lze bezpečně identifikovat lidský obličej, a to až na vzdálenost 250 metrů.

Pomáhá tomu i možnost zabírat všechny směry. Avigilon totiž naprojektoval tuto kameru s 360° rotací. Pokročilá stabilizace obrazu a zachování barev i za slabého osvětlení (funkce LightCatcher) je zde takřka samozřejmostí.

Odhalíte obličej každého zloděje

Pokud by přeci jenom na výsledném obrazu nešlo nějaké objekty rozpoznat, pomůže Avigilon Control Center 6, s kamerou propojený záznamový software, pro něhož je hračkou z obrazu vytáhnout a zvýraznit potřebné podrobnosti. Záznamový software poté pružně komunikuje s fyzickou ostrahou, kterou ve chvíli, kdy si „myslí“, že je něco v nepořádku, upozorní. Od ostrahy poté dostane zprávu majitel, jenž je tak ve velmi krátkém čase v dokonalém obraze.

Kamera se i sama očišťuje

Protože již odmala nám rodiče do hlav vštěpovali, že o své věci je třeba se řádně starat, vývojáři této kamery mysleli i na údržbu. Vybavili ji přídavným ostřikovačem, čistícím jak objektiv, tak ostatní plochu kamery, a dokonce i malým stěračem, který udržuje sklo objektivu v naprosté čistotě. Stěrač odstraní i hrubší nečistoty, můžete se tak spolehnout, že nahrávaný obraz bude vždy perfektně čistý.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.