Security Blog

Šifrování jako z bondovky se stává skutečností

Pro řadu lidí může notebook se zašifrovaným interním pevným diskem a certifikací pro přísně tajné informace znít jako přístroj z filmů Jamese Bonda. Ochrana osobních i citlivých firemních dat však nikdy nebyla důležitější. Šifrování interních SSD disků v noteboocích rychle proniká z obranného průmyslu do dalších organizací veřejného sektoru a firem napříč Evropou.

Chráníte svá data?

Každých 53 sekund je odcizen jeden notebook. Stále více pracovníků má přístup k citlivým osobním i firemním údajům prostřednictvím svých mobilních telefonů, a organizace proto hledají vhodná bezpečnostní řešení. Jaké možnosti se tedy nabízejí?

Zabezpečení jako v NATO

Hardwarové šifrovací produkty Viasat Data at Rest (DAR), navržené a vyrobené ve Velké Británii, patří mezi špičková zařízení pro zabezpečení datových uložišť. Do jejich portfolia spadá i řada Eclypt, kterou posuzuje britské Národní centrum kybernetické bezpečnosti a používá se po celém světě. Integrace se zařízením Panasonic TOUGHBOOK zabezpečí přenos dat stupněm utajení „přísně tajné“ i všemi nižšími. Disponuje také současně certifikací pro použití v NATO a dalších evropských zemích.

Produkty Viasat DAR šifrují data okamžitě a skrytě až pro 128 uživatelů na jednom disku. Eclypt Core 600 a Eclypt Freedom 600 vyžadují povinné dvoufaktorové ověření, ke kterému nejsou zapotřebí odborné znalosti IT. Odvětví soukromého sektoru, jako jsou finanční služby nebo veřejné organizace ve zdravotnictví, záchranné služby i místní samosprávy, se stále častěji přiklánějí k těmto řešením, která vycházejí z bezpečnostních standardů vlád i vojenských složek po celém světě.

Vysoká ochrana bez snížení výkonu

Panasonic jako přední dodavatel v obranném sektoru úzce spolupracuje se společností Viasat. Nedávno integroval interní SSD disk Viasat Eclypt Core do svého nejnovějšího odolného notebooku TOUGHBOOK 55. Stejné spojení čeká i TOUGHBOOK 40, který je založen na 11. generaci platformy Intel. Disk se zde integroval prostřednictvím modulárního univerzálního adaptéru.

Spojení důmyslné autentifikace, šifrování disku a ukládání dat technologie Viasat Eclypt s odolným a robustním přístrojem TOUGHBOOK zajišťuje okamžitou ochranu dat bez znatelných negativních dopadů na výkon notebooku.

Lze předpokládat, že se tento typ šifrovací technologie v nejbližších letech rozšíří mezi běžné uživatele. Ochrana cenných a citlivých dat totiž není jen pro Jamese Bonda

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.