Security Blog

IP kamera s čipovou sadou, která zvládá AI analytiku i chytré učení

Nová fixní síťová kamera AXIS Q1615 Mk III poskytuje ideální platformu pro analytické aplikace třetích stran, které jsou navržené ke specifickým účelům a využívají umělou inteligenci (AI) s hlubokým učením. Srdcem kamery je inovativní duální čipová sada umožňující diferencovanou a velmi podrobnou klasifikaci objektů.

Za výjimečnou schopností nové kamery AXIS Q1615 Mk III klasifikovat objekty na základě umělé inteligence stojí čipová sada, která se skládá z dedikovaného procesoru Axis ARTPEC-7 a procesorové jednotky hlubokého učení (DLPU) s aplikačním jádrem pro detekci v reálném čase (real-time object detection engine). Pokročilý hardware nabízí jedinečnou příležitost nasazení aplikací třetích stran, vyvinutých na míru, které na základě umělé inteligence provádějí klasifikaci osob a objektů.

Díky duální čipové sadě může analytika běžet přímo v kameře (na okraji) a celý systém tak může být jednodušší, výkonnější a lépe škálovatelný. Zpracování dat v reálném čase šetří náklady, a protože se přes síť přenáší pouze relevantní informace z videa, snižují se navíc i nároky na úložiště a šířku pásma, stejně jako nároky spojené s ochranou soukromí.

Kromě toho AXIS Q1615 Mk III nabízí vysoký výkon řady Q při pořizování snímků a videa včetně vzdáleného zoomu a zaostření. Se snímkovou frekvencí až 120 fps v rozlišení HDTV 1080p zachycuje vynikající podrobné snímky rychle se pohybujících objektů a lidí. Kamera je vybavena technologiemi AXIS Lightfinder 2.0 a AXIS Forensic WDR pro kvalitní barevné záběry v téměř úplné tmě či v extrémních světelných podmínkách. Vylepšené funkce zabezpečení, jako je podepsaný firmware a bezpečné spuštění, zajišťují integritu a pravost firmwaru.

Charakteristika IP kamery:

  • Rozlišení HDTV 1080p při snímkové frekvenci až 120 fps.
  • Technologie Lightfinder 2.0 and Forensic WDR.
  • Certifikace TPM, FIPS 140-2 level 2.
  • Vestavěná procesorová jednotka pro hluboké učení.
  • Podpora AI aplikací třetích stran využívajících hluboké učení.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.