Security Blog

Multisenzorové kamery zprostředkují dokonalý panoramatický obraz

Rozhled do všech stran oceníte zejména tam, kde je velká koncentrace osob nebo velký provoz. Místo několika kamer vyzkoušejte multisenzorové kamery.

Pod názvem multisenzorové kamery si představte zařízení, které poskytuje kompletní panoramatický pohled z jednoho místa. Je ideálním pomocníkem při monitorování prostranství, na kterém se pohybuje větší množství osob, aut, zvěře nebo tam, kde potřebujete takzvaně „vidět až za roh“. Své využití najdou tyto moderní kamerové systémy na letištích, vlakových a autobusových nádražích, velkých křižovatkách, nákupních centrech, v průmyslových a výrobních halách, ve školách nebo administrativních budovách.

Předchůdce multisenzorových kamer

Předchůdcem multisenzorových kamer byly kamery panoramatické, které patří stále mezi velmi oblíbený způsob videodohledu. Mohou pohybovat objektivem nahoru a dolů, doleva i doprava. Jejich největším mínusem jsou ale hluchá místa v záběru – nedokáží najednou zobrazit 360° úhel. U PTZ kamer může také dojít k závadě na motorku, který ovládá pohyb kamery.

Záběr až 360 °

Oproti tomu multisenzorové kamery tyto nedostatky nemají. Jedno zařízení může obsahovat tři nebo čtyři samostatné objektivy, které poskytují ve většině případů full HD rozlišení a možnost velmi detailních záběrů. Každý jednotlivý senzor pak lze nastavit podle potřeb tak, aby zabíral přesně daný úsek. Dohromady ale získáte pokrytí až 360 °.

Zajímavé je třeba využití u křížících se chodeb, kdy mohou 4 senzory snímat najednou 4 chodby v místě křížení v reálném čase. Na rozích budov je pak možné nastavit 3 senzory tak, aby sledovaly úhel 270 °a čtvrtý senzor namířit přímo dolů, aby bylo vidět, co se děje pod kamerou. Výstup z kamer můžete mít jak jednotlivě jako 4 rozdílná zobrazení nebo je lze sloučit a sledovat jeden panoramatický záběr.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.