Security Blog

Kamery Zenmuse XT2 určené pro drony dokážou kombinovat klasický a termální obraz

Společnost DJI se specializuje na výrobu dronů a příslušenství k jejich provozu. Zajímavou a velmi užitečnou součástí portfolia produktů je kamera Zenmuse XT2 kompatibilní s modely dronů M200 V2, M210 V2, M210 RTK V2 a M600 Pro.

Kamera je určena jak ke klasickému snímkování, tak k termálnímu zobrazování. 4K vizuální senzor a radiometrický teplotní senzor FLIR Tau 2 jsou společně integrovány do pouzdra kamery odolávajícímu povětrnostním vlivům. Dron s kamerou mohou létat jak za zhoršených světelných podmínek, tak při mírném větru nebo slabém dešti.

Pro zobrazení reálného záznamu slouží aplikace DJI Pilot, která je kompatibilní se systémem Android. Byla vyvinuta především pro použití ke sledování teplotních změn a úniků v průmyslových podnicích.

Tři režimy zobrazení sledování umožňují převádět reálná data do živého obrazu a mít tak okamžitý přehled o situaci.

  • Režim Temp Alarm detekuje teplotu objektu a hlásí jakoukoli změnu předem nastavených parametrů.
  • Režim Heat Track umožní „uzamknout“ sledování nejžhavějšího objektu a soustředit se na něj.
  • Režim FLIR MSX ® zobrazuje překrývající se obrazy reálného záznamu a termokamery. K dispozici tak máte rozšířené vidění a můžete rychle reagovat na hrozící nebezpečí.

V nastavení si můžete zvolit konkrétní bod nebo oblast u které chcete sledovat změnu teplot v reálném čase. Zaměřit se můžete i na uzamknutí sledování určitého objektu, což se hodí například v nepřehledném terénu nebo u technologicky složitého objektu. Zaměřit se lze i na jedno konkrétní teplotní pásmo, nastavit si vlastní hodnotu barev nebo si optimalizovat zobrazení tepelných a vizuálních toků, a to vedle sebe nebo v režimu překrytí.

Uplatnění kamer XT2:

  • Hašení požárů
  • Sledování změn na solárních panelech
  • Zjišťování stavu naplnění kontejnerů a nádrží
  • Lokalizace osob

Také by vás mohlo zajímat

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.

Axis představuje inovativní multisenzorové kamery s umělou inteligencí pro komplexní pokrytí širokých ploch v rozlišení až 4×4K