Security Blog

Představujeme kamery se zaměřením na ostré snímání SPZ vozidel

Na trh přichází nová fixní síťová kamera AXIS Q1700-LE vytvořená speciálně pro snímání jasných a ostrých záběrů potřebných k rozpoznávání SPZ (registrační značky) vozidel pohybujících se rychlostí až 130 km/h.

Nová kamera AXIS Q1700-LE zajistí snímání s hustotou pixelů potřebnou pro identifikaci SPZ rychle se pohybujících vozidel v jednom jízdním pruhu až do vzdálenosti 100 m během dne nebo do 50 m v noci. Pro noční záběry z větší vzdálenosti je navíc k dispozici jako volitelné příslušenství IR-LED přísvit AXIS T90D20, který rozšíří dosah kamery až do 100 m.

Kamera je kompatibilní s aplikací AXIS Camera Station a pro rozpoznávání a analýzu záznamu nebo živého obrazu lze použít aplikace třetích stran od většiny dodavatelů na trhu, ať už jde o software instalovaný na serverech nebo přímo v kameře.

AXIS Q1700-LE je navržená pro nasazení do náročného venkovního prostředí, a proto má robustní konstrukci s vysokou odolností vůči povětrnostním vlivům. Kamera má prodloužený ochranný kryt a poskytuje ochranné krytí třídy IP66, NEMA 4X a IK10, takže odolá hurikánům a větru o rychlosti až do 60 m/s. Decentní kombinace šedé barvy s černým krytem se skvěle hodí do dopravního prostředí.

Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • Vynikající a ostré snímky poznávacích značek vozidel ve dne i v noci
  • Zachytí SPZ vozidel pohybujících se rychlostí až 130 km/h
  • Snímání až do 100 m
  • Rozsáhlá podpora softwaru třetích stran
  • Robustní design pro drsné podmínky počasí

Pro optimalizaci výkonu a co nejjednodušší instalaci a nastavení obsahuje kamera vestavěného asistenta snímání SPZ vozidel, který automaticky upravuje parametry obrazu na základě výšky a vzdálenosti instalace od vozidel a jejich očekávané rychlosti. Je tak mnohem jednodušší nainstalovat na jednom místě více kamer, aby se pokryly další jízdní pruhy.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.