Security Blog

Pokrok nezastavíš! V čem vynikají bezpečnostní kamery Yale pro interiér i exteriér?

Novinka je tu! Renomovaná americká společnost Yale, specializující se na zabezpečení nemovitostí, představuje nové bezpečnostní sady s chytrou CCTV kamerou. Ty vedle tradičních funkcí přináší i pár zbrusu nových vychytávek a funkcí, které bezpečnostní technologie posouvají zase o krok kupředu a zabezpečení proti nezvaným hostům se tak opět dostává na vyšší úroveň.

Je libo dvě, anebo čtyři bezpečnostní kamery?

Při koupi si můžete vybrat, zda si pořídíte bezpečnostní sadu se samostatnou Wi-Fi kamerou, anebo dvěma, eventuálně čtyřmi kamerami podporujícími technologie DVR/NVR. Co se konektivity kamer týče, lze je připojit jak kabelem, tak i bezdrátově.

Kvalitní zpracování je zárukou pro vysokou odolnost i dlouhou životnost. Bez ohledu na to, zda jsou bezpečností kamery Yale použity v interiéru (uvnitř bytu, domu nebo třeba kanceláře) či v exteriéru.

Stejně jako u dalších produktů Yale platí, že jejich instalaci zvládne průměrně manuálně zručný člověk.

Rozlišení Full HD 1080p i noční vidění s dosahem až 30 metrů

Bezpečnostní kamery Yale umožňují nahrávat ve skvělém rozlišení FullHD 1080p. Samozřejmě vyjma Wi-Fi kamer, jejichž rozlišení činí i tak přívětivé 4 Mpx. Mezi další chválené funkce patří zoom a systém, který v módu nočního vidění poskytuje dosah až 30 metrů!

Dle dostupných statistik se v roce 2017 na celém světě prodalo přes 11 milionů bezpečnostních kamer. Z výzkumů společnosti Yale rovněž vyplývá, že více než polovina majitelů těchto zařízení považuje za prioritu funkci „dálkové sledování“, což před časem potvrdil i Martin Mundl, produktový manažer Yale.

Na základě toho lze bezpečnostní kamery Yale, respektive záběry z nich sledoval kdykoliv on-line prostřednictvím chytrého telefonu s operačním systémem Android nebo iOS. Touto formou je navíc možné listovat i již v minulosti pořízených záběrech.

Bezpečnostní kamery Yale také disponují funkcí, která umožňuje okamžitě vyrozumět majitele v případě, že čidlo kamery zaznamená pohyb. Upozornění je možné buď klasicky e-mailem, anebo notifikací příslušné aplikace v chytrém telefonu.

CCTV kamery Yale vynikají velkým množstvím chytrých funkcí, které fungují na automatickém principu a dále rozvíjejí jejich základní podstatu – sledování hlídaného prostoru. Jde zejména o funkce:

  • Tripwire,
  • Intrusion,
  • Abadoned,
  • Missing.

Funkce Tripwire se hodí pro použití v exteriéru. Pokud kamera snímá okolí domu a dosahuje až na ulici s chodníkem, kamera vyvolá poplach jenom v případě, že nezvaný host překročí stanovenou hranici. Poplach se tak nespustí při tom, kdy někdo projde po chodníku.

Obdobně funguje i funkce Intrusion, v rámci které si můžete nastavit konkrétní hlídaný prostor. Poplach se v takovém případě spustí, pokud kdokoliv hlídaný prostor svým vstupem naruší.

Zatímco první dvě zmíněné funkce cílí na osoby, druhé duo vychytávek se zaměřuje na předměty. Funkce Abadoned identifikuje nové předměty, které se v hlídaném prostoru objeví, a u kterých momentálně nestojí žádný člověk.

Na opačném principu funguje mód Missing, který majitele upozorní zprávou nebo notifikací na to, že některý z předmětů v hlídaném prostoru zmizel.

Kde se vzaly CCTV kamery Yale?

Původem americká společnost Yale, která od roku 2000 spadá pod skupinu ASSA ABLOY, se svou činností zaměřuje na zabezpečení nemovitostí. Předmětem její produkce nejsou jen bezpečnostní kamery, ale i zámky a další zabezpečovací prvky. Z původně regionální značky ASSA ABLOY se v průběhu let stala renomovaná celosvětová korporace spadající pod skupinu ASSA ABLOY, která v dnešní době působí ve více než 70 státech světa a zaměstnává téměř 50 tisíc zaměstnanců.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.