Security Blog

Moderní bezpečnostní technologie jsou v České republice stále oblíbenější

Vývoj jde stále dopředu a týká se samozřejmě i bezpečnostních systémů, postupů a celkově přístupu k zabezpečování domů, bytů i komerčních prostor. Moderní bezpečnostní agentury disponují vlastními vývojovými středisky, kde se soustředí na vývoj stále dokonalejších programů a techniky.

Technika vs. Lidský faktor

Vpád bezpečnostních technologií na pole ochrany majetku postupně vytlačuje samotné pracovníky. Každá kamera může nahradit oči jednoho strážného. V jednom objektu může být přitom nainstalováno několik desítek kamer. Kamery s chytrou analýzou obrazu a mnoha speciálními funkcemi jsou ve střehu 24 hodin denně což jim oproti fyzické ostraze, která si sem tam potřebuje odpočinout nebo odskočit, poskytuje nespornou výhodu. Naopak kamera nepolapí případného pachatele. Funkce fyzické ostrahy se čím dál více přesouvá spíše jako dozor nad všemi systémy.

Na jaký systém se můžete spolehnout

Kompletní zabezpečení si vyžaduje kombinaci hned několika bezpečnostních prvků. Instalace chytrých zámků, kamerových systémů, mluvících kamer, identifikačních a přístupových systémů, alarmů nebo skenerů vám poskytne způsob, jak mít přehled o vniknutí nepovolaných osob do objektu. Stále více prostor je těmito chytrými technologiemi hlídáno.

Budoucnost je ve vzduchu

V posledních letech se do popředí zájmu dostaly drony. Zatím je jejich funkce spíše v oblasti dokumentární, vojenské nebo rekreační, ale své místo může mít i jako parťák při zabezpečení objektů.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.