Security Blog

ReTWis 5 – malý přenosný radar ve vylepšené podobě

Zajímavou novinkou na trhu s bezpečnostními produkty je nový přenosný radar ReTWis 5, který vyrábí česká společnost RETIA. Jedná se o nový radar, určený pro detekci osob za pevnými překážkami, tedy např. i za zdí nebo jinou bariérou. Jaké jsou hlavní funkce a největší výhody tohoto praktického bezpečnostního radaru?

Inovace produktu přináší nové funkce

ReTWis 5 je inovací radaru, který byl vyvinutý už před lety – pracovníci firmy RETIA neustále pracovali na jeho vylepšení a zdokonalení a nový ReTWis 5 tak přináší ještě lepší funkčnost, a především kompaktnější rozměry. Zatímco verze 4.3 vážila i s baterií rovných 7 kg, nová verze 5 je lehčí o více než polovinu – s baterií má hmotnost jen 3,25 kg. Zmenšily se i rozměry radaru na příjemných 35x28x11 cm a došlo i k řadě dalších zásadních zlepšení. Dosah se zvýšil na dvojnásobek (z 20 m na 40 m), baterie vydrží o půl hodiny déle, rychlost spuštění je nově pouhých 20 sekund a modernizací prošel i displej, který je malinko větší a nově je dotykový.

Výhody technologie UWB

Přenosný radar ReTWis 5 využívá speciální radiolokační technologii UWB – SFCW. K jejím největším přednostem patří zejména obtížná rušitelnost, vysoká rozlišovací schopnost nebo snadný průnik signálu přes zdi či jiné nekovové překážky. Technologie je natolik kvalitní, že dokáže detekovat i malé změny vyvolané pohybem –  např. člověka na druhé straně dokáže lokalizovat už jen na základě jeho dechu.

Vzhledem k technologii SFCW je signál z radaru prakticky nezjistitelný. Díky malým rozměrům a váze je radar nesmírně praktický a má širokou škálu využití. ReTWis 5 je vynikajícím pomocníkem např. pro bezpečnostní a ozbrojené složky, jeho výhody ocení policisté nebo vojáci. Skvěle poslouží v situaci, kdy je potřeba zjistit počet lidí a jejich rozmístění v budově, kde je nutný zásah. Velmi praktický je třeba při kontrole kamionů, kdy dokáže snadno odhalit, zda se v něm neschovávají osoby.

Další důležité přednosti radaru

K dalším výhodám radaru patří možnost jeho propojení s počítačem, mobilem nebo tabletem – snadno je připojíte přes Wi-Fi nebo LAN a můžete tak výstup z radaru jednoduše dálkově přenést na další zařízení. Pořídit se dají až dvě hodiny záznamu, se kterým pak lze dále pracovat. Potěší také výkonné baterie, jež umožňují až pět hodin nepřetržitého provozu, jinak máte samozřejmě možnost použít externí nabíječku, která patří do příslušenství radaru. Konstrukce produktu je perfektně zpracovaná, je odolná vůči prachu i vodě a splňuje normy IP 67. V současné době se tak jedná o jeden z nejlepších produktů ve své kategorii.

Profesionální kvalita od společnosti RETIA

Výrobcem radaru ReTWis5 je společnost RETIA, která má svoje sídlo v Pardubicích a letos slaví již 25 let od svého vzniku. RETIA patří k významným a úspěšným firmám – svoje špičkové produkty (radary, lokalizační zařízení, komunikační systémy atd.) dodává české armádě, armádám dalších spojeneckých zemí, organizaci NATO a velkému množství dalších klientů z celého světa. Pro českou armádu firma dodává např. radarové senzory, zajistila pro ni také modernizaci protiletadlových raketových systémů, pro NATO pak zajistila dodávku systému AGS, jenž je určený k monitorování situace ve vybrané oblasti a k lokalizaci cílů na zemi i na moři.

 

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.