Security Blog

Klasické klíče a domovní zvonky patří do šrotu. Na jejich místo nastupují digitální IP interkomy

„Sakra, kam jsem ty klíče dal?“ Tuhle větu asi známe všichni. Blíží se doba, kdy už nebudeme muset řešit problém se ztracenými klíči. U vstupů do budov se pomalu ale jistě zabydlují síťové interkomy. Jejich hlavní funkcí je zabezpečení vstupu pouze oprávněným osobám.

Bez čipu nebo kódu se nikam nedostanete

V této chvíli najdete na trhu především analogové interkomy, ale díky rychlému vývoji se objevují už i ty digitální fungující na principu LTE konektivity, k jejichž napájení postačí baterie nebo solární dobíjení. Hodí se tak i pro odlehlé objekty nebo stavby se silnými zdmi. Pro umožnění vstupu je zapotřebí vlastnit čip, přístupovou kartu, mobilní aplikaci či smart hodinky nebo znát vstupní kód, případně se prokázat otiskem prstu. U těchto moderních vstupních zvonků jistě oceníte funkci rozpoznávání obličeje, ovládání pomocí hlasu nebo zajímavou službu propojení se systémem Cloud.

Digitální interkomy můžete propojit se zabezpečovacími systémy

IP interkomy zvládnou přenos zvuku i obrazu, a dokonce je lze ovládat i v případě, že jste mimo dům. Moderní zařízení se dají propojit i se zabezpečovacími systémy a vše pomocí mobilní aplikace řídit přes mobilní telefon. Digitální interkomy se stávají součástí chytrého ovládání domácnosti, kdy vnitřní jednotka interkomu slouží také jako ovladač na kamery, domácí spotřebiče, slouží k regulaci topení a klimatizace nebo ke stahování rolet. Své místo nacházejí i u vstupů do administrativních budov nebo do vzdělávacích zařízení.

Také by vás mohlo zajímat

Axis představuje speciální kameru all-in-one, která vylepší komunikaci s pacienty ve zdravotnických zařízeních

Acronis Cyber Protect 16 stanovuje nové standardy v kybernetické bezpečnosti a ochraně dat

Axis PTZ kamera za příznivou cenu: Vhodná pro interiéry i exteriéry s pokročilými funkcemi – 4MPx obrazem a 10x optickým zoomem

Jaké novinky nás čekají v oblasti bezpečnostních technologií v roce 2024? Axis ukazuje na 5 základních trendů.